Кличко традиційно перед Різдвом і Новим роком зустрівся з послами іноземних держав та представниками міжнародних організацій в Україні
13:30 11.12.2023
255

Мер Києва Віталій Кличко перед прийдешнім Різдвом та Новим роком традиційно зустрівся з послами іноземних держав та представниками міжнародних організацій в Україні.

«Радий вітати вас напередодні Різдва та прийдешнього Нового року! Ці свята Україна вже другий рік поспіль відзначатиме в умовах варварської війни, з якою вдерлася на нашу землю росія. Ціною страждань, ціною жертв наших солдат та мирних жителів ми захищаємо свою волю. Захищаємо незалежність своєї країни. Для нас ця боротьба – цивілізаційний вибір. Бо мета Путіна – знищити Україну як незалежну демократичну державу та вбити якнайбільше українців, – зазначив мер Києва. – Ми ж боремося за своє право на демократичний шлях розвитку. За свій європейський вибір. Ця війна далека від завершення. Ми повинні зосередити всі наші зусилля на досягненні перемоги. Я хочу ще раз наголосити, це можливо тільки через об’єднання зусиль України та її союзників і партнерів. Дуже важливо, щоб допомога Україні продовжувалась. Не можна розслаблятися, говорити про «втому», коли під загрозою майбутнє Європи, її мир та процвітання», – підкреслив Кличко.

Мер столиці наголосив, що успіх боротьби з агресором і надалі визначатимуть новітня зброя в необхідних для ЗСУ обсягах, фінансово-економічна підтримка України та дієві санкцій проти росії.

«Треба розуміти, що фактор часу грає на користь росії та її союзників. Вони зацікавлені у війні на виснаження, результатом якої стануть нові страждання українського народу. А ризик поширення військових дій на інші країни Європи може стати реальністю. Сьогодні на заваді такому катастрофічному сценарію стоять ЗСУ, які героїчно б’ються з агресором. Але, ще раз підкреслю, потребують адекватного та своєчасного постачання озброєння», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що зараз поворотний момент у війні. Її тривалість та результат, яким має бути поразка путінської росії, збереження людських життів, багато в чому залежатимуть від мудрості та далекоглядності політиків. Їхнього розуміння ситуації та її можливих наслідків.

«Саме тому я вкотре закликаю всіх партнерів, цивілізований світ не припиняти підтримувати Україну. Допомагати їй. Як кажуть, найтемніша ніч перед світанком. Ми повинні разом, спільними зусиллями, наблизити світанок! – наголосив мер Києва. – Я переконаний, Україна має бути в ЄС та НАТО, щоб бути вільною, демократичною та успішною, якою ми її бачимо в майбутньому. І ми розуміємо, що для цього нам самим багато чого треба зробити – від важливих реформ, боротьби з корупцією до посилення децентралізації та місцевого самоврядування. Бо, навіть в умовах війни, необхідно продовжувати курс на реальні зміни, щоб із воєнних випробувань постала оновлена Україна», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що столична влада робить сьогодні все можливе і для допомоги нашим захисникам, і для життєзабезпечення нашого міста, і його обороноздатності. Для утримання критичної інфраструктури, надання мешканцям усіх необхідних сервісів.

Мер столиці подякував усім партнерам Києва та України за допомогу, яку їхні країни надавали та надають. Подякував послам та представникам міжнародних організацій за те, що працюють в Києві і бачать ситуацію зсередини. Закликав не припиняти зусиль та йти разом до Перемоги.

У заході взяли участь 58 послів іноземних держав та представників дипломатичних установ, акредитованих в Україні, 25 представників міжнародних організацій.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також