Кличко оглянув житловий будинок в Дніпровському районі, що постраждав вночі від ворожого обстрілу, та поспілкувався з мешканцями
13:28 13.12.2023
263

 

Мер Києва Віталій Кличко оглянув житловий будинок в Дніпровському районі столиці, що постраждав вночі від падіння уламків ракети внаслідок ворожого обстрілу. На час відновлення пошкодженого будинку міська влада надасть тимчасове житло постраждалим мешканцям. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Уламки балістичної ракети впали у двір багатоквартирного будинку. Внаслідок цього пошкоджений і будинок, і дитячий садок, розташований поруч. У дворі згоріли припарковані авто, а також повилітали шибки в прилеглих будинках та школі, – написав мер Києва. – Мешканців пошкодженого будинку оперативно евакуювали вночі. Наразі тривають слідчо-оперативні дії, після яких людям дозволять забрати необхідні речі, а вибиті шибки комунальники затягнуть плівкою. Після цього місто розпочне свою експертизу — якщо несучі конструкції будинку неушкоджені, то ми оперативно відновимо житло, аби мешканці якомога швидше повернулись до своїх домівок. Якщо ж пошкодження конструкцій критичні, будемо розглядати варіант капітального відновлення будинку. Також відновлювати доведеться і дитсадок», – зазначив Кличко.

Мер столиці наголосив, що на час відновлення міська влада надасть тимчасове житло постраждалим мешканцям. Також на місці працює пункт обігріву, розгорнутий рятувальною службою.

«Цієї ночі уламки іншої ракети впали й на територію однієї з міських лікарень у Дніпровському районі. Пошкоджена будівля моргу, а також незначних ушкоджень зазнав корпус медзакладу», – написав Віталій Кличко, який побував і на території лікарні.

Загалом від нічної атаки постраждали 53 людини. 20 з них госпіталізували, в тому числі двох дітей. 33 людини отримали допомогу медиків на місці. Серед них – шестеро дітей.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також