Кличко розповів, як столиця допомагає українським захисникам
12:58 13.07.2023
261

Цього року Київ виділить на фінансування сил безпеки та оборони столиці понад 1,1 млрд. гривень. Це – допомога військовим ЗСУ, прикордонникам, поліції. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив виступаючи на початку засідання Київради.

«У нинішніх складних умовах ми робимо все можливе для життєзабезпечення міста. Для належного утримання інфраструктури, підготовки до опалювального сезону. Для допомоги нашим ветеранам-захисникам та їх родинам, підтримки внутрішньо-переміщених осіб – яких сьогодні в Києві майже 400 тисяч, – наголосив мер столиці. – Допомагаємо Збройним силам України. Нагадаю, минулого року на підтримку сил безпеки та оборони Києва ми профінансували з бюджету міста майже 850 мільйонів гривень. Від початку цього року – майже 350 мільйонів. І продовжуємо виділяти кошти. На цей рік заплановано загалом – понад 1 млрд 100 мільйонів гривень із бюджету столиці”, – повідомив Кличко.

Він зазначив, що ці гроші йдуть, зокрема, на військову форму, бронежилети та каски. На закупівлю дронів, радіостанцій, ремонт військової техніки, транспорт.

“Також ми передаємо бійцям на передову допомогу, яку залучаємо самі – від міжнародних партнерів. Ми передавали автомобілі, дрони, системи Starlink, генератори, аптечки. І продовжуємо це робити. І я вдячний всім, хто допомагає, збирає і надсилає те необхідне, що потрібне нашим захисникам. Сьогодні, наприклад, отримаємо від Австрії понад 2 тисячі тактичних аптечок для військових. І одразу передамо їх на фронт підрозділам територіальної оборони Києва”, – підкреслив Віталій Кличко.

 

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також