Шмигаль закликав керівників міжнародних компаній планувати інвестиції в Україну вже сьогодні
10:30 26.05.2022
254

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав керівників міжнародних компаній планувати інвестиції та відкриття виробництв в Україні, - про  це він сказав під час спеціального державно-приватного діалогу «СЕО для України» у межах Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

«Ми всі маємо усвідомити, що business as usual із росією закрито на багато років. Тому я закликаю всі без винятку міжнародні компанії, які все ще чомусь працюють у росії та фінансують бюджет війни, — вийти з цього ринку та припинити там роботу. Повністю. Зараз ваші податки там перетворюються на кулі та бомби, які летять в українських людей та українські міста», — наголосив Шмигаль.

Водночас він подякував сотням міжнародних компаній, які пішли з російського ринку, і закликав їх уже сьогодні планувати інвестиції та відкриття виробництв в Україні.

«Україна впевнена у своїй перемозі, а тому вже зараз ми розробляємо План відновлення нашої країни, який передбачає не просто відбудову зруйнованого. Ми хочемо побудувати нову європейську Україну. З новими прозорими правилами. З імплементацією найкращих світових практик. Цифрову країну, зручну для людей та бізнесу. Безпечну та економічно сильну», — зауважив Прем’єр-міністр.

Він підкреслив, що Україна бачить себе в майбутньому економічно та політично інтегрованою з Європейським Союзом, а фундаментом майбутнього Плану відновлення, за словами Шмигаля, стане нова українська економіка та нова економічна модель.

«Лібералізація, дерегуляція та діджиталізація стануть основними компонентами, на яких будуватиметься бізнес-клімат в Україні», — наголосив глава уряду.

За його словами, до повномасштабної війни багато уваги уряд України приділяв партнерству держави та бізнесу в різних сферах, насамперед, в інфраструктурі та енергетиці.«Ця взаємодія значно посилиться і буде розширена. Держава планує вкладати мільярди у збільшення видобутку газу, розвиток «зеленої» генерації та енергетики загалом, а також у розвиток нашого військово-промислового комплексу», — сказав Шмигаль.

Глибинна переробка в агросекторі та металургії також, за словами очільника уряду, стануть каталізатором для масштабної модернізації економіки.

Прем’єр-міністр додав, що уряд працюватиме з партнерами України над тим, аби вони видавали своїм компаніям державні гарантії на залучення коштів для інвестицій в Україну. Такі гарантії, на його думку, дозволять інвестувати в реалізацію значних проєктів приватно-державного партнерства в Україні.

Шмигаль наголосив, що оновлена Україна неодмінно стане прикладом для всього світу, а партнерство з нашою країною буде взаємовигідним для всієї світової спільноти.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також