«З закону про деокупацію Донбасу прибрано всі суперечливі норми» - нардеп Ткачук
13:21 12.01.2018
252

Верховна Рада вже у вівторок, 16 січня, може ухвалити у другому читанні Закон про деокупацію Донбасу.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу «Еспресо» народний депутат України Геннадій Ткачук.

-              Думаю, що депутати проявлять свідомість і будуть писутні в залі сесії. Я все ж таки сподіваюсь, що голосів буде достатньо, оскільки всі суперечливі норми були прибрані з закону, і фактично було знайдено консенсус.  Тому я думаю, що закон все ж таки буде проголосований, - зазначив Геннадій Ткачук.

За словами нардепа, Мінські угоди вичерпали себе, але принесли і певну користь.

- Треба чітко усвідомлювати, що завдяки Мінським угодам на Росію накладені санкції світовою спільнотою.  Ми не могли в односторонньому порядку від них відмовитись, тому дійсно вони були прибрані за наполяганням деяких депутатів, а також фракцій, - зауважив Геннадій Ткачук.

Стосовно Криму, то, як зазначив нардеп, в попередній редакції закону це питання було прописано лосить лагідно, а на сьогоднішній день воно звучить там більш жорсто. На його думку, у останній редакції закону так і залишиться.

Щодо введення військових адміністрацій, то, на думку Геннадія Ткачука, їх потрібно було вводити ще раніше.

-              Сьогодні ми виправляєм помилку і вводимо військові адміністрації, які будуть контролювати ситуацію на територіях Луганської та Донецької областей, - зазначив нардеп.

За його словами, ті люди, які сьогодні боронять нашу країну, матимуть більше повноважень.

Стосовно введення миротворців, то, на думку Геннадія Ткачука, це буде дискусійне питання, і треба знаходити компроміс, однак введення саме російських миротворців є неприпустимим.

Як наголосив Геннадій Ткачук, наразі всім потрібно відкинути політичні амбіції і думати лише про те, як закінчити війну та відновити територію країни.

Читайте також