Геннадій Ткачук: «Кожна людина повинна нести персональну відповідальність за свої вчинки»
14:01 10.07.2018
254

Під час прямого ефіру на телеканалі ZIK українські політики обговорили Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері». До обговорення долучився народний депутат України Геннадій Ткачук. Коментуючи Закон народний обранець зауважив, що тиск на представників ЗМІ з боку силовиків – неприпустимий.

«Стосовно силовиків та закриття каналу. Вважаю, це ганебна практика. Саме тому я не голосував за Закон, який дає службам безпеки безпідставно закривати сайти або інші ЗМІ», - зауважив народний депутат Геннадій Віталійович.

У своєму виступі він зазначив, що силовики повинні нести покарання за безпідставні обшуки.

«У нас на сьогодні стільки перевіряючих органів. Вже було внесено Закон Маски-шоу стоп. Після того, як депутатами було проголосовано, він майже не діє, тому що силовики не несуть жодної відповідальності за свої вчинки. А Закон 6688 нам потрібно доопрацювати. І, бажано, впродовж тижня. Важливо аби представники правоохоронних органів несли відповідальність за безпідставні обшуки, закриття сайтів та ін. Коли кожна людина несе персональну відповідальність вона думає де ставить підпис», - сказав Геннадій Віталійович.

Окрім того, народний обранець наголосив, що сьогодні важливо зробити усе можливе, аби суспільство більше довіряло судовим органам.

Читайте також