Шварценеггер порівняв наслідки брехні Трампа з подіями часів нацистського режиму
20:22 11.01.2021
255

Актор також розповів, що в дитинстві його бив батько, «введений в оману нацистами».
Колишній губернатор Каліфорнії, член Республіканської партії, актор Арнольд Шварценеггер опублікував відеозвернення до американців, в якому розкритикував президента Дональда Трампа, який відмовляється визнавати підсумки «справедливих виборів» і закликав Байдена захистити демократію.

«Моє послання моїм співгромадянам-американцям і друзям по всьому світу після нападу на Капітолій на цьому тижні», - написав Шварценеггер у твіттері в неділю.

 

Шварценегер порівняв штурм Капітолію з подіями Кришталевої ночі - єврейського погрому 9-10 листопада 1938 року в нацистській Німеччині, частини Австрії та інших регіонах, організованого владою після вбивства польським євреєм німецького дипломата в Парижі.

«Я виріс в середовищі, в якій люди зі зламаними долями"спивалися, намагаючись позбутися від почуття провини через те, що вони мали відношення до самого лиховісного режиму в історії. Один-два рази на тиждень мій батько приходив додому п'яним. Він кричав, бив нас і лякав мою маму. Я ніколи не звинувачував в цьому тільки його, тому що наші сусіди робили те ж саме в своїх сім'ях », - сказав Шварценеггер. Актор заявив, що Трамп, прагнучи змінити результати справедливих виборів, намагався ввести людей в оману брехнею так само, як колись обдурили його батька і сусідів: «Я знаю, до чого веде така брехня».

Республіканець Шварценеггер також підкреслив «безхребетність» Трампа у власній партії. «Він увійде в історію як найгірший президент. Гарна новина полягає в тому, що скоро він стане таким же несуттєвим, як старий твіт », - зазначив Шварценеггер.

На думку актора, незважаючи на політичні розбіжності, всі жителі США повинні підтримувати і захищати країну і демократичні принципи. Розмірковуючи про подолання нинішньої кризи в США, Шварценеггер показав меч Конана-варвара з однойменного фільму - після гарту лицарський меч стає тільки краще.

У зверненні до обраного президента Байдена Шварценеггер висловив йому повну довіру.

«Обраний президент Байден, ми бажаємо вам удачі на новій посаді. Якщо у вас все вийде, то вийде і у нашого народу. Ми підтримуємо вас всім серцем, оскільки ви хочете об'єднати нас. Обраний президент Байден, ми будемо з вами сьогодні, завтра і завжди, захищаючи нашу демократію від тих, хто буде їй загрожувати », - сказав актор.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також