Геннадій Ткачук: «Ми б швидко навели лад, якби не російська армія»
18:29 20.09.2018
255

Сьогодні народні депутати оновили склад ЦВК, доукомплектували Конституційний суд, змінили Конституцію, виділили 90 мільйонів гривень на підтримку політичних в’язнів. Про ці та деякі інші події цього четверга поспілкувались у студії парламентського телеканалу «РАДА», в програмі «PROПАРЛАМЕНТ» з Наталією Андрощук. До обговорення долучився народний депутат Геннадій Ткачук.

Головним питанням, звичайно, стало щорічне послання президента Петра Порошенка. Воно тривало близько години, і більшість тез стосувалась європейського та євро-атлантичного курсу, який у своєму розвитку взяла Україна, однак, було зачеплено також важливу та болючу для усіх нас тему: військові дії на Сході.

«Закінчення бойових дій у зоні АТО мало наступити протягом декількох годин, але не так сталося, як гадалося. Коли російська армія втрутилась в цю війну, тоді, безумовно було важче з усім розібратися. Ми пам’ятаємо Іловайський котел, пам’ятаємо Дебальцеве, пам’ятаємо події оборони Донецького аеропорту, який боронили наші кіборги. Безумовно, ми б швидко навели лад, якби не російська армія і все те, що на сьогоднішній день Російська Федерація постачає на Схід, сепаратистам», - розказав Геннадій Ткачук.

В умовах тривалого збройного конфлікту з північним агресором армія України кардинально змінилася: почалось створення нового озброєння, модернізація самої системи, а також – дано старт потужній фінансовій підтримці армії. З цим нардеп погодився, наголосивши на тому, що ще декілька років тому в Україні фактично не було армії, завдяки роботі минулого президента, який наразі переховується від правосуддя в країні-агресорці.

Читайте також