МЗС України звернулось до міжнародних організацій відреагувати на чергову провокацію Кремля
07:12 12.08.2016
254

МЗС також звернулося з проханням до СММ, Міжнародного комітету Червоного Хреста та Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні вжити заходів для отримання доступу до затриманих окупаційною владою громадян України, зокрема, Євгенія Панова, - передає УНН  з посиланням на прес-службу МЗС.

Одночасно на вимогу делегації України в Раді Безпеки ООН (РБ ООН) тривають закриті консультації РБ ООН з розгляду питання про провокаційні заяви Російської Федерації щодо України.

Як вже повідомлялося, Міністерство закордонних справ України закликало українців тимчасово утриматися від поїздок до АР Крим у зв'язку з численними провокаціями представників окупаційної влади по відношенню до громадян України.

У Міністерстві закордонних справ України відмітили, що на тимчасово окупованій території АР Крим, спостерігаються численні провокації представників окупаційної влади по відношенню до громадян України.

Зокрема, почастішали випадки безпідставного затримання громадян України на території окупованого півострова та Російської Федерації, застосування до наших співвітчизників неприпустимих методів фізичного та психологічного впливу, у тому числі — тортур.

У зв’язку з такою ситуацією, а також враховуючи неможливість української сторони забезпечити належну безпеку наших співвітчизників на території анексованого півострова, МЗС закликає громадян України та іноземців тимчасово утриматися від поїздок до окупованої території АР Крим.

 
Читайте також