Країни ЄС зменшили кількість відмов у візах українцям
17:22 27.03.2017

Країни ЄС в минулому році в основному зменшили показник відмов українцям у шенгенських візах.

Про це йдеться у статті на ЄвроПравді "Хто в ЄС поважає, а хто – зневажає українців: статистика шенгенських консульств у 2016 році", яка посилається на відповідну статистику Єврокомісії.

При цьому, наприклад, рівень відмов Бельгії, Німеччини і Нідерландів перевищує 5%, однак всі ці країни зменшили показники відмов і одночасно – наростили частку багаторазових віз, тобто динаміка – позитивна (дві останні країни навіть увійшли до числа лідерів за динамікою поліпшення візової практики в Україні).

Незважаючи на те, що низка країн, таких як Австрія, Італія, Іспанія, Фінляндія мають низьку частку мультивіз, всі вони зменшили кількість відмов. Так Австрія відмовляла лише у 0,9% випадках, що є одним з найнижчих показників відмов загалом, а Італія, раніше відома своєю жорсткою візовою практикою, зменшила кількість відмов до 2%.

Однак найменше відмовляли українцям минулого року у посольстві Литви – лише 0,2% заявників.

"Схоже, литовський МЗС вирішив компенсувати Україні невиправдану затримку із запровадженням безвізового режиму, яка сталася з вини самого ЄС" - зазначається в статті.

Як повідомлялося, протягом минулого року лише консульства Чехії та Франції суттєво збільшили рівень відмов у візах для українців.

Європейська правда

Читайте також