І.Геращенко: питання України звучатиме на двосторонніх зустрічах G20 з В.Путіним
12:18 04.09.2016
252

Про це повідомила в Facebook представник України у гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

"У Китаї відкривається G20. Світові лідери говоритимуть і про Україну - і це дуже важливо… Україна, на жаль, не входить до G20, тому не представлена на цьому саміті. Але важливо, що українське питання залишається на порядку денному. І стоїть гостро. І важливо, що лідери нормандського формату Меркель і Олланд не повелися на путінські провокації і чітко заявили, що нормандський формат - це формат 4, а не 3. Тому українське питання, окупація Криму, яку не визнає весь світ, питання окупованого Донбасу і виконання Мінських угод ставитимуть Путіну під час всіх двосторонніх зустрічей, звучатиме воно, як заявили учасники G20, і в інших форматах", - зазначила І.Геращенко.

Вона додала, що від українського парламенту напередодні було розіслано всім учасникам G20 заяву з вимогою сприяти у звільненні політв'язнів і заручників.

"Наші дипломати так само донесли всі сигнали нашим партнерам щодо ситуації в Криму і на Донбасі. І так само президент України, як інформувала його прес-служба, протягом останніх тижнів мав телефонні розмови з керівництвом Німеччини і Франції", - підсумувала І.Геращенко.

Як повідомляв УНН, 2 вересня українські парламентарі закликали країни G20 обговорити питання порушень РФ мінських угод на саміті.

Джерело: УНН
Читайте також