Г.Ткачук: «Дивує, що у російських санкційних списках з’явилось багато прізвищ, які сповідують дружбу з РФ»
20:10 26.12.2018

Нову хвилю санкцій Росії проти українських громадян та компаній обговорювали у студії телеканалу «112 Україна», одним з гостей якого був народний депутат Геннадій Ткачук. Як відомо, Росія розширила список осіб, які підпадають під санкції.

Як зауважив Геннадій Ткачук, досить дивно, що у цих списках виявилися прізвища проросійськи налаштованих політиків.

- Мене дивує не те, що я знаходжусь в цьому списку, оскільки я дійсно прихильник української незалежності. Мене дивує, чому там з’явилось багато прізвищ (Добкін, Новинський, Вілкул та ін.), які сповідують де-факто дружбу з Російсьою Федерацією, в той час коли вона в нас відняла Крим. Скоріш за все, є якісь активи, якісь бізнес-інтереси, хоча я наголошую, що в мене, наприклад, жодного активу, жодного інтересу у Російській Федерації нема, однак я в цьому списку також є. Думаю, що будь-який патріотично налаштований українець має пишатися тим, що потрапив до російського санкційного списку, - зазначив нардеп.

Також у студії піднімали питання взаємовідносин Росії і Білорусі.

Як зазначив Геннадій Ткачук, Російська Федерація рішуче налаштована розташувати свою військову базу на території Білорусі.

- Безумовно, Лукашенко пам’ятає, що було з тими базами, які стояли в Афганістані, в інших країнах (до речі в Криму теж була російська військова база), і чим це закінчилось, та розуміє небезпеку для своєї держави. Крім того, білоруська економіка знаходиться не в такому гарному стані, як це було раніше, тому Лукашенко зацікавлений в тому, щоб була знижка на газ і на нафту. Путін також шукає шляхи, як зберегти економіку Росії, адже в РФ зростає невдоволення і рейтинг Путіна стрімко падає, - зауважив політик.

Читайте також