Геннадій Ткачук: «Україна робить все можливе, щоб звільнити полонених моряків»
10:10 05.12.2018
252

Україна робить все можливе, щоб звільнити полонених моряків. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив народний депутат України Геннадій Ткачук.

- Ми чітко усвідомлюємо, що Путін і Росія не визнають наших моряків як війсковополлнених, яких згідно Женевської конвенції вони мали б віддати нам. Також ми не розуміємо, чому ми не можемо обміняти українських моряків на полонених росіян. Я вважаю, що на сьогоднішній день Україна робить все можливе, щоб звільнити наших бранців, але в той же час вважаю, що недостатня грошова підтримка родинам хлопців. Вважаю, що уряд, перш за все Міноборони, мають попрацювати над цим і виділити додаткові кошти, - зазначив Геннадій Ткачук.

Як зауважив нардеп, Україна очікує від євроспільноти більш жорстких санкцій щодо Росії.

- Українські військові бережуть мир і спокій у всій Європі. Тому Європа має думати не про те, що вони втрачають ринки збуту, а про свою безпеку. Поки що ми спостерігаємо в’ялу реакцію євроспільноти. Однак впевнений, що все ж таки вони збільшать санкції, зменшать товарообмін з РФ, що суттєво вдарить по економіці країни-агресора, - зазначив Геннадій Ткачук.

Читайте також