Геннадій Ткачук: «Підвищувати мінімальну зарплату необхідно, але це рішення має бути обгрунтованим»
10:17 18.04.2018

Чергове підвищення мінімальної зарплати, а також стан розгляду законопроекту про Антикорупційний суд та Постанови про призначення членів ЦВК обговорювали у студії телеканалу «112 Україна», гостем якої був народний депутат України, член комітету ВР з питань правової політики і правосуддя Геннадій Ткачук.

-     Заробітні плати треба підвищувати однозначно, аби люди не виїжджали працювати за кордон. Інша справа - це має бути обгрунтовано, тобто підтверджено матеріальною базою. Це серйозна сума, приблизно до 30 млрд. грн. потрібно знайти в бюджеті. Я впевнений, що кабмін це зробить, бо підвищення зарплат є чітким курсом Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Інша справа, на яку суму підвищаться зарплати і коли це буде. Можливо, це станеться трохи пізніше, - зазначив Геннадій Ткачук.

Також нардеп наголосив на вагомих здобутках уряду під керівництвом Володимира Гройсмана, зазначивши, що коли зміни лише розпочиналися, мало хто у них вірив. Але тепер ми всі бачимо реальні результати.

Відповідаючи на питання, на якому етапі нині знаходиться розгляд законопроекту про Антикорупційний суд та Постанови про призначення членів ЦВК, нардеп відповів, що на сьогоднішній день комітет розглядає всіх претендентів у члени ЦВК, поданих президентом.

- Ми заслухаєм всіх кандидатів і дамо свої рекомендації до Верховної Ради. Стосовно Антикорупційного суду, то там більше 2 тисяч поправок, і я думаю, на найближчому комітеті, можливо, на позачерговому, який буде зібрано окремо, будуть ретельно розглянуті всі поправки, - зазначив Геннадій Ткачук.

Нардеп висловив переконання, що члени ЦВК можуть бути призначені вже до кінця весни.

- Я думаю, що на сьогоднішній день по тих кандидатах, які подали різні фракції і різні групи, фактично є узгодженість, тому вважаю, що це питання буде проголосовано найближчим часом, - зазначив політик.

Стосовно Антикорупційного суду, то за словами Геннадія Ткачука, він буде створений протягом місяця.

- Однак прописати закон - це одна справа, а створити суд, відібрати кандидатів - на це потрібен час. І в кращому випадку все це запрацює, можливо, в лютому-березні наступного року, - зауважив нардеп.

Читайте також