Підозрюваних у вбивстві президента Гаїті затримали в посольстві Тайваню. Це громадяни США і Колумбії
16:28 09.07.2021
545

За даними поліції Гаїті, до складу загону, відповідального за вбивство президента країни Жовенеля Моїза, входило як мінімум 26 чоловік, серед яких найманці з США і Колумбії. Про це повідомляє Associated Press.

Поліція затримала 15 колумбійців і двох американців в посольстві Тайваню. В ході спецоперації троє людей були ліквідовані, ще вісім втекли. За іншими даними, вбито було 7 підозрюваних. Раніше повідомлялося про чотирьох убитих.

Уряд Колумбії заявив, що шість підозрюваних, включаючи двох ліквідованих, були відставними військовослужбовцями країни. Особи передбачуваних злочинців уряд не розкриває. Поліція і армія Колумбії зобов'язалися допомогти Гаїті в розслідуванні.

Державний департамент США обізнаний про те, що в Гаїті були імовірно затримані двоє американців, але у відомстві відмовилися від коментарів.

Влада Гаїті опізнала американців - це 35-річний Джеймс Соладжес і 55-річний Джозеф Вінсент. Обидва чоловіки гаїтянського походження. Сам Соладжес на сайті свого благодійного фонду називає себе «сертифікованим дипломатичним агентом», борцем за права дітей і політиком, там також йдеться про те, що він раніше працював охоронцем в посольстві Канади в Гаїті. У Канаді підтвердили, що один із затриманих раніше працював охоронцем в посольстві, але не розкрили ім'я чоловіка.

Президент Гаїті Жовенель Моїз був убитий в столиці країни Порт-о-Пренсі в ніч на 7 липня. Під час нападу було поранено його дружину Мартін, пізніше повідомлялося, що вона померла в лікарні, але цю інформацію спростували. На даний момент невідомо, в якому стані знаходиться Мартін Моїз. У країні оголосили військовий стан.

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також