Петиція про заборону видавання повісток на вулиці набрала понад 25 тисяч голосів
19:59 15.07.2022
256

Петиція про заборону вручення повісток на вулиці, блокпостах та інших громадських місцях зібрала необхідні 25 тисяч підписів. Тепер її має розглянути президент України Володимир Зеленський.

Автор ініціативи Ігор Нерозя зареєстрував петицію на сайті 29 червня. Так потрібну кількість електронних підписів вдалося зібрати практично за два тижні.

"Згідно з законом про мобілізацію черговість мобілізації повинен був вказати Президент в указі про мобілізацію, але там просто вказано розробити її Генштабу ЗСУ, який, у свою чергу, засекретив цю інформацію. Тобто до кінцевих громадян інформація про черговість недоступна й немає ніяких юридичних підстав для захисту від неправомірної мобілізації", - наголошує автор петиції.

Автор наголошує на тому, що резерв необхідно набирати в першу чергу з тих, хто висловив таке бажання, а також закликає заборонити видачу повісток за межами військкоматів.

«Зараз багато охочих людей, які моралізовані, мають бойовий досвід, але не можуть вступити на службу, тому що багато людей набрали людей саме на вулицях, які не мають досвіду та/або достатнього бажання воювати, що робить оборонний потенціал меншим», — йдеться в описі до петиції.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також