Папа Франциск розкриває свою роль у війні в Україні
18:27 26.05.2023
255

Папа Франциск надав інтерв'ю Telemundo News від Ватикану, де висловив свою думку щодо конфлікту в Україні і запропонував допомогу у миротворчій місії.

Згадуючи прохання президента Зеленського, Папа Франциск зазначив: "Він просив мене з великою молитвою зробити все можливе, щоб позбавлені дітей було повернуто назад до України з Росії. Це дуже сильно засмутило його, і він звертається з проханням про співпрацю та зусилля з моєї сторони для забезпечення повернення цих дітей".

На запитання про повернення окупованих територій Росією для досягнення миру, Папа відповів: "Це політична проблема. Ми зможемо досягти миру, коли сторони будуть готові вести діалог - прямо між собою або через посередників".

Після російської агресії проти України Папа Франциск відвідав посольство України, щоб висловити свою солідарність у зв'язку з цією війною. У початковій фазі травня він оголосив про проведення секретної миротворчої "місії" з повернення українських дітей, яких вивезли до Росії. Після зустрічі з президентом Зеленським місію було покладено на кардинала Дзуппі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також