Як поступити в ВНЗ Польщі після 9 та 11 класу?
13:20 11.04.2024
261

Звідки найкраще почати, коли стоїть завдання – вступити до вищого навчального закладу в Польщі після закінчення 9 або 11 класу? Вступ до польських університетів стає все більш популярним серед студентів з усього світу завдяки високому рівню освіти, доступній вартості та широкому вибору програм навчання. Детальніше про переваги навчання у Польщі на сторінці https://www.merito.pl/ukrainian/navchannya-u-polshchi, де вказано чому варто вступати на навчання сюди. Однак, процес вступу може здатися складним та заплутаним, особливо якщо ви маєте мало інформації щодо вимог та процедур. Розглянемо кроки, які слід виконати, щоб успішно вступити до вищого навчального закладу в Польщі після закінчення 9 або 11 класу.

Як поступити в Польщу після 9 класу? 

Підготовка до цього включає такі кроки:

  1. Вибір профільного напрямку - перш за все, вам потрібно визначити, який напрямок навчання ви бажаєте обрати. Розгляньте свої інтереси, міцні сторони та кар'єрні цілі.
  2. Отримання сертифікату шкільного освітнього закладу - необхідно успішно закінчити 9 клас та отримати відповідний документ, який підтверджує вашу загальну освіту.
  3. Вибір університету та програми - проведіть дослідження та оберіть університети в Польщі, які пропонують програми, які вас цікавлять. Розгляньте вимоги до вступу та програми, щоб підготуватися належним чином.
  4. Вивчення мови - більшість програм навчання в Польщі вимагають знання польської мови. Розгляньте можливості навчання польської або підготовчих курсів перед вступом.
  5. Підготовка документів - зберіть всі необхідні документи для вступу, такі як сертифікати, довідки, рекомендаційні листи тощо.
  6. Подача заяви на вступ.
  7. Участь у вступних іспитах - деякі університети можуть вимагати складання іспитів або тестів для оцінки ваших знань та навичок.

При підготовці враховуйте також скільки коштує навчання у ВНЗ Польщі та підбирайте навчальний заклад під свої можливості в тому числі.

Як поступити в Польщу після 11 класу?

Тут є декілька кроків:

  1. Вибір спеціальності та університету, які відповідатимуть вашим цілям та інтересам.
  2. Отримання атестату зрілості - закінчіть 11 клас та отримайте атестат зрілості.
  3. Підготовка до вступних іспитів - деякі університети можуть вимагати складання вступних іспитів з певних предметів.
  4. Вивчення мови - якщо обрана програма навчання вимагає знання польської мови, почніть готуватися до її вивчення.
  5. Підготовка документів - атестат зрілості, результати вступних іспитів, рекомендаційні листи тощо.
  6. Подача заяви в обрані університети та дотримання встановлених термінів.
  7. Участь у співбесідах (за потреби) - деякі заклади вимагають проходження співбесіди або інтерв'ю для оцінки вашої мотивації та здатностей.

За цими кроками ви знатимете як поступити у вуз в Польщі після закінчення 9 або 11 класу і з правильною підготовкою та належним дослідженням зможете здійснити свої навчальні амбіції. Не забувайте про важливість вчасного подання документів та виконання всіх необхідних вимог.

Читайте також