Олімпіада-2020: в Японії вже стартували змагання
10:30 21.07.2021
332

Церемонія відкриття Олімпіади-2020 пройде в Токіо 23 липня о 14:00 за Києвом, але насправді олімпійські змагання вже почалися. Відразу чотири види програми винесені вперед і стартують до офіційного запуску ігор.

Все почалося з софтболу — причому з гри жіночої команди господарів проти Австралії. Софтбол — це полегшений різновид бейсболу: правила простіше, м'яч м'якший. Взагалі в нього грають і чоловіки, і жінки, але на Олімпіаді турнір тільки для дівчат, а чоловічий буде по класичному бейсболу пізніше.

Отже, жіноча збірна Японії обіграла команду Австралії з рахунком 8:1 на стадіоні у Фукусімі. Змагання із софтболу продовжаться упродовж двох днів до церемонії відкриття, яке відбудеться 23 липня.

Ще 21 липня запускається жіночий футбол, груповий етап. У турнірі беруть участь дванадцять збірних, розбитих на три групи. На наступний день, 22 липня, стартує турнір для футболістів-чоловіків. Їх трохи більше: чотири групи по чотири команди. Обидва футбольні турніри пройдуть на семи стадіонах в шести різних містах Японії.

У п'ятницю токійським ранком ми побачимо ще пару дисциплін: академічне веслування та стрільбу з лука. Починають з попередніх запливів і кваліфікації. Тільки потім, коли пройде вже два з половиною дні змагань, заплановано офіційне відкриття Ігор. Чому ж так сталося? Відповідь занадто прозаїчна: Олімпіада триває всього 16 днів, а часу на всі дисципліни не вистачає.

Організатори вирішили проводити Ігри без іноземних уболівальників, місцевих глядачів також не допустять на заходи в шести японських префектурах, включаючи Токіо.

За кілька днів до початку Олімпіади ситуація з поширенням коронавірусу залишається непростою: добовий приріст кількості нових випадків в японській столиці тримається на позначці вище тисячі. З 12 липня через погіршення епідемічної ситуації в Токіо знову набув чинності режим надзвичайної ситуації, який триватиме до 22 серпня.

Кілька іноземних спортсменів, які проживають в Олімпійському містечку в Токіо, уже захворіли на COVID-19. Губернатор Токіо запевняє, що система охорони здоров'я міста готова до Олімпіади-2020.

Дві третини жителів Японії не вірять, що країна може провести Олімпіаду безпечно і надійно на тлі COVID-19.



 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також