"Окрилені рожевою стрічкою": у Вінниці відбувся захід, присвячений боротьбі з раком молочної залози
11:30 21.10.2022
286

20 жовтня відзначається Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози – найпоширенішим онкологічним захворюванням серед жінок, адже щорічно діагностується близько 1,38 млн нових випадків захворювання і, на жаль, 458000 випадків смерті від раку молочної залози. 

Ризик захворіти на дану хворобу збільшується з віком: пікові значення показника захворюваності жінок зареєстровані у вікових групах 65-74 років.

Саме тому, 20 листопада Волонтерський штаб «Українська Команда» Вінниччина спільно із автором проєкту «Окрилені рожевою стрічкою» Катериною Андрушковою та Благодійним фондом Людмили Станіславенко організували безкоштовний інформаційний захід, метою якого було попередити захворювання раку молочної залози та зробити усе можливе аби українки не нехтували власним зборов‘ям та вчасно звертались за медичною консультацією!

В рамках проведення заходу були представлені доповіді лікаря- гінеколога-мамолога, к.м.н. Касьяненко Світлани Миколаївни; клінічного викладача із пластичної хірургії в університетській клініці Хадасса, старшого пластичного хірурга-фахівця у медичному центрі Хадасса в Єрусалимі, завідувач підрозділу пластичної хірургії у клінічній лікарні Хадасса Хар-ха-Цофім – Катерини Чап-Чай та практикуючої психологині Жданової Наталії.

По завершенню заходу,  в якості подарунків, усім учасникам було роздано безкоштовні сертифікати (більше трьох сотень) для обстеження молочної залози у найкращих клініках міста Вінниці: Віоламед, Ремеді, Салютем, Інномед, Славомед та МЦ «Oncohelp Clinic».

«Рак молочної залози – це не вирок! Головне вчасно звернутись за професійною допомогою!»,- констатують у Волонтерському штабі «Українська Команда» Вінниччини!

Автор: Богдана Валігура
Читайте також