НКРЕКП пропонує збільшити тариф на електроенергію для населення від 1 червня
12:22 27.05.2023
255

НКРЕКП пропонує затвердити єдиний тариф на електроенергію для населення з 1 червня - 2,88 грн/кВт-год

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), зробила пропозицію встановити єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів з 1 червня 2023 року на рівні 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ). Ця пропозиція входить в перший етап корекції цін і має на меті сприяти фінансовому поліпшенню НАЕК "Енергоатом" та ПрАТ "Укргідроенерго".

Приведення цін на електроенергію до ринкового рівня є важливим кроком для стабілізації механізму пільгового постачання населенню. Введення єдиного тарифу дозволить наблизити механізм ПСО до збалансованого стану та зменшити різницю між ринковою ціною електроенергії і тарифами для населення.

Пропозиція НКРЕКП була підтримана під час консультацій з Секретаріатом Енергетичного співтовариства, і очікується, що Кабінет Міністрів також підтримає цю пропозицію на своєму найближчому засіданні.

Наразі тариф на електроенергію для населення становить 1,44 грн/кВт-год при споживанні до 250 кВт-год на місяць, та 1,68 грн/кВт-год (з ПДВ) за споживання, що перевищує цей обсяг.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також