Німеччина може відкликати запрошення Індії на саміт G7
11:00 13.04.2022
257

Німеччина обдумує, чи слід запрошувати прем’єр-міністра Індії Нарендра Моді на саміт “Великої Сімки” в червні, враховуючи небажання країни засудити повномасштабне вторгнення Росії на територію України. Про це пише Bloomberg із посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, Нарендра Моді є в списку гостей, складеному до початку війни Росії проти України, але остаточне рішення не ухвалене.

Наразі на зустріч Німеччина збирається запросити Сенегал, ПАР та Індонезію. Однак можливість запрошення Індії ще розглядається. 

Прессекретар уряду Штеффен Гебестрейт заявив, що Берлін представить свій список гостей, як тільки його буде завершено.

“Канцлер неодноразово давав зрозуміти, що хотів би, щоб якомога більше міжнародних партнерів приєдналися до санкцій», – наголосив Гебестрейт.

У Bloomberg зазначили, що Індія була серед країн, які утрималися від голосування за виключення РФ із Ради ООН з прав людини. Країна також не ввела санкції проти Москви після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Крім цього, Індія є важливим імпортером російської зброї, необхідної, за її словами, для стримування сусідніх Китаю та Пакистану.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також