Не повинно бути ніякої легітимізації присутності РФ на ядерних об'єктах України, – Кулеба
15:00 12.03.2022
257

Не повинно бути ніякої легітимізації російської присутності на ядерних об'єктах України, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба генеральному директору МАГАТЕ Рафаелю Маріано Гроссі під час візиту до Анталії.

"Не повинно бути ніякої легітимізації російської присутності на ядерних об'єктах України. З перших днів, коли сталося захоплення Чорнобиля, потім Запорізької АЕС, ми бачимо спроби росіян у той чи інший спосіб легітимізувати свою присутність", - сказав Кулеба в ефірі національного телемарафону в п'ятницю.

Він наголосив, що МАГАТЕ має сказати росіянам вийти за межі ядерних об'єктів, демілітаризувати ядерні об'єкти та передати їх під контроль українських фахівців і фахівців МАГАТЕ.

"Якщо будуть хоч якісь найменші спроби під будь-яким соусом визнати присутність росіян на ядерних об'єктах України, ми за ці спроби будемо грубо, але чесно і справедливо бити по руках, тому що ми розуміємо про що йдеться - про повзучі спроби закріпитися на наших ядерних об'єктах", - пояснив Кулеба.

За його словами, гендиректор МАГАТЕ підтвердив, що поділяє цей підхід.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також