Країни G-7 готові запроваджувати подальші санкції до РФ і притягти Путіна до відповідальності
13:00 12.03.2022
261

Країни Великої сімки (G-7), як і раніше, сповнені рішучості підтримувати народ та уряд України, які героїчно опираються військовій агресії президента Росії Володимира Путіна, і готові вжити подальших заходів для притягнення президента Путіна та його режиму до відповідальності за напад на Україну, йдеться у заяві лідерів G-7.

"Ми єдині у нашій рішучості притягнути до відповідальності президента Путіна та його режим за цю нічим не виправдану та неспровоковану війну, яка вже ізолювала Росію від світу", – наголошується в документі.

Світ має об'єднатися у заклику до Путіна та його режиму негайно припинити напад на Україну та вивести свої збройні сили, а також забезпечити безпечний та безперешкодний гуманітарний доступ до жертв нападу РФ на Україну та можливість цивільним особам залишити країну, якщо вони того бажають, зазначили лідери G -7.

"Ми закликаємо та зобов'язуємося надавати гуманітарну, медичну та фінансову підтримку біженцям з України", – йдеться у заяві.

Згідно з нею, на додачу до оголошених раніше планів буде вжито подальших заходів щодо зниження залежності країн G-7 від російської енергії, але так, щоб дати світові час для забезпечення альтернативних та стійких поставок. У документі також висловлено підтримку компаніям, які прагнуть упорядкованого відходу з російського ринку.

"Ми, як і раніше, сповнені рішучості ще більше ізолювати Росію від наших економік та міжнародної фінансової системи. Отже, ми зобов'язуємося якнайшвидше вжити подальших заходів...", – наголошується в документі з перерахуванням семи таких напрямків.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також