Не можна виселяти переселенців із навчальних закладів без надання альтернативного житла - Мінреінтеграції
18:34 16.07.2022
285

У Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій наголошують, що виселення переселенців із навчальних закладів без надання альтернативного місця тимчасового проживання є неприпустимим. На адресу Міністерства йдуть скарги: деякі заклади, де облаштовані місця компактного поселення ВПО, вимагають їх виселення. Аргументи — наближення навчального року.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

 "Напередодні нового навчального року до Мінреінтеграції почали надходити скарги від ВПО про те, що деякі заклади освіти хочуть їх виселяти. За словами Ірини Верещук, за період з 7 по 13 липня на гарячі лінії Мінреінтеграції надійшло 312 таких сигналів. Не поодинокі випадки й того, що з переселенців намагаються стягувати орендну плату за тимчасовий прихисток".

На міжвідомчій нараді з цього питання було вирішено, що місцева влада в регіонах має створити додаткові резервні місця для розміщення переселенців, а тимчасові прихистки для них будуть реконструйовані чи відремонтовані до холодів.

Зазначається, що Мінреінтеграції надіслало відповідний лист на керівників структурних підрозділів з утворення обласних, Київської міської та районних військових адміністрацій, а також - органів місцевого самоврядування з вимогою терміново - до 25 липня - опрацювати питання переміщення таких переселенців у тимчасове чи соціальне житло з відповідними умовами для поселення.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також