НАТО несе відповідальність, щоб вторгнення РФ не вийшло за межі України - Столтенберг
12:00 10.03.2022
260

Союзники по НАТО усвідомлюють небезпеку, спричинену агресією Росії проти України, продовжуватимуть надавати Україні військову, фінансову й гуманітарну допомогу, але мають забезпечити, щоб ця війна не вийшла за межі України та не перекинулася на решту Європи, - про це на конференції з безпеки й оборони в Оттаві сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«НАТО несе відповідальність за те, щоб цей конфлікт не набув ескалації та не вийшов за межі України. Тому що це може бути навіть ще більш небезпечним, руйнівним та смертельним для України та для всіх нас», - наголосив керівник Альянсу.

Він зауважив, що у вимірі безпеки світ переживає темні часи. Росія зруйнувала мир у Європі. Президент путін приніс жорстоку та брудну війну проти мирної суверенної України лише за те, що вона посміла обрати власний шлях демократії та свободи. Це війна президента путіна, яка спрямована не лише проти міжнародних законів, а й має на меті руйнування усього міжнародного порядку, основаного на правилах, що забезпечують безпеку й мир.

«Наше послання до президента путіна чітке - зупиніть цю війну, виведіть свої війська та вдайтеся до дипломатії. Я хотів би визнати лідерство Президента Зеленського та виключну мужність українського народу та Збройних сил України, з яким вони захищають власну землю. Ми із жахом бачимо зростання кількості цивільних жертв, безглузде знищення міст та інфраструктури, масивну гуманітарну кризу. Це розбиває всім нам серце, включаючи Канаду, де є велика українська спільнота», - підкреслив генеральний секретар НАТО.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також