На Вінниччині розповіли як знайти аптеки які відпускають ліки за е-рецептом
15:38 14.09.2022
257

У серпні цього року в Україні успішно запрацював е-рецепт на антибіотики. Це перший етап впровадження відпуску рецептурних лікарських засобів за електронним рецептом.  А щоб впізнати аптеку, яка працює з електронними рецептами на ті ж самі антибіотики, можна за наліпкою на дверях «Відпускаємо ліки за е-рецептом».

Про це повідомили у Вінницькій ОВА.

Втім уже з листопада в Україні електронний рецепт поширюватиметься і на групу наркотичних (психотропних) лікарських засобів. Таким чином, електронний рецепт прийде на заміну спеціальним паперовим рецептурним бланкам рожевого кольору, що використовуються зараз для призначення цієї групи ліків. 

"Це вже другий етап у забезпеченні контрольованого відпуску рецептурних препаратів та, що більш важливо, – черговий крок на шляху зміцнення здоров’я українців, покращення доступу до ліків та інтеграції України до європейської спільноти",- йдеться у повідомлені

Нагадуємо, що придбати антибіотики за рецептом можна в будь-якій аптеці. Для цього достатньо пред'явити фармацевту рецепт чи інформаційну довідку, яку вам надав лікар. Важливо, що по закінченню перехідного періоду аптеки будуть відпускати антибіотики виключно за електронним рецептом.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також