Митець з Вінниці відреагував на "бунт" вагнеревців
12:38 26.06.2023
402

Митець з Вінниці Олександр Нікітюк сатирично відреагував на  російський «бунт».Він розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі карикатуру, на якій зображено Вагнера та Суровікіна.

Малюнок було створено ще у минулому році, він супроводжується словами «Колишніх там не буває…».

Про жахливі «подвиги» Вагнера добре відомо А от Суровікін, якого було призначено в жовтні минулого року командувачем Обʼєднаного угруповання військ у вторгненні Росії в Україну, відрізняється не меншою жорстокістю. Кривавий слід тягнеться ще з 90-х.

Те, що колишніх убивць не буває, підтверджує біографія  Сергій Суровікіна. Він  єдиний офіцер, який наказав стріляти у протестувальників  під час путчу  в серпні 1991-го.. Саме за його наказом було  вбито трьох людей. 

Олександр Нікітюк пояснив, чому саме сатира на його погляд сьогодні така важлива для суспільства. В одному із своїх інтерв‘ю він зазначив:

 Коли людина щось чи когось висміює, вона перестає накопичувати в собі злість, натомість вивільняючи її. Так, це був сміх крізь сльози, але все-таки сміх. Сатира якраз і працює так, що людина перестає боятися, бар'єр її страху зменшується.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також