Мінекономіки розробило методику визначення збитків за зруйноване майно підприємств через війну
15:32 08.08.2022
258

Міністерство економіки України спільно з Фондом державного майна завершили розробку методики визначення збитків, завданих підприємствам внаслідок агресії рф. 

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Повідомляється, що документ призначений для розрахунку суб’єктами господарювання таких категорій втрат:

  • розміру реальних збитків своєму майну. Йдеться про нерухоме та рухоме майно, об’єкти незавершеного будівництва, транспортні засоби, товарно-матеріальні запаси тощо, знищені або пошкоджені внаслідок бойових дій;
  • упущеної вигоди, яку підприємство втратило через неможливість продовження діяльності;
  • розміру витрат, необхідних для відновлення майна та майнових прав, що зазнали руйнівного впливу внаслідок збройної агресії.

Оцінка проводитися незалежними експертами на підставі документів підприємства, які відповідають характеристикам майна, результатів огляду постраждалого об’єкта, а також на основі даних про ринкову вартість подібного майна.

Для підтвердження факту знищення об'єктів внаслідок військової агресії підприємцям необхідно підготувати пакет документів.

Збитки, визначені за методикою, можуть бути використані для відкриття кримінальних проваджень проти агресора, подання підприємствами заяв про компенсацію, а також підготовки позовів до міжнародних судових інстанцій.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також