Литва обіцяє видавати до 300 євро кожному мігранту за повернення на батьківщину
14:00 07.08.2021
268

Литовські прикордонники і співробітники міграційних відомств будуть пропонувати гроші нелегальним мігрантам, які висловили бажання повернутися додому, щоб таким чином прискорити їх реадмісію, повідомила голова Департаменту міграції Литви Евеліна Гудзінскайте в коментарі радіо LRT, інформує УНН.

Деталі

Однак точні суми, які будуть пропонуватися мігрантам, ще не визначені. Та називається сума до 300 євро.

"Цей закон надає повноваження прикордонникам і Департаменту міграції пропонувати кишенькові гроші охочим повернутися. Зараз ми готуємо порядок, який це узаконить", - сказала Гудзінскайте.

Голова Департаменту міграції країни повідомила, що новий порядок повинен бути затверджений наступного тижня після розгляду міністром внутрішніх справ.

Тим часом, голова Служби охорони державного кордону Литви Рустамас Любаєвас вважає, що добровільно повернуться додому захочуть не багато мігрантів, навіть якщо Литва запропонує їм фінансову підтримку.

Доповнення

У Литву через кордон з Білоруссю цього року проникли близько 5 тисяч мігрантів. В основному це вихідці з Іраку і країн Африки.

З 3 серпня МВС Литви посилило заходи з охорони кордону. Тепер прикордонники повинні не лише затримувати нелегальних мігрантів, але і не допускати перетинання ними кордону - відправляти їх назад до Білорусі. У результаті цих дій в цілому 700 мігрантів не змогли перейти кордон.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також