Творець «Тюдорів» і «Вікінгів» зніматиме високобюджетний серіал по «Великому Гетсбі»
19:08 02.02.2021
258

Британський сценарист і продюсер Майкл Херст, який став автором серіалів «Тюдори» і «Вікінги», зніме високобюджетний міні-серіал за романом Френсіса Скотта Фіцджеральда «Великий Гетсбі». Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

У створенні екранізації також візьме участь праправнучка Фіцджеральда Блейк Хазард, вона виступить одним з консультантів на зйомках. За інформацією видання, Херст розробляє цей проект вже не менше трьох років.

«Здається, ніби я прожив з Гетсбі більшу частину свого життя: спочатку читав його в школі, потім розповідав про нього студентам в Оксфорді в 1970-х роках, а потім періодично перечитував», - сказав Херст.

 

На його думку, цей твір Фіцджеральда ніколи не застаріє, а тепер, «коли Америка намагається заново винайти себе», ще й стає особливо актуальним. Сценарист також розповів, що збирається по-новому поглянути на героїв роману і досліджувати їх через сучасне уявлення про гендер, раси та сексуальної орієнтації.

«Великий Гетсбі» був вперше опублікований в 1925 році. З тих пір роман кілька разів екранізували. Останнім фільмом стала картина База Лурмана з Леонардо ДіКапріо в головній ролі. Стрічка була удостоєна декількох нагород, в тому числі двох «Оскарів» - за декорації і костюми.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також