Тим, у кого все є: 4 ідеї небанальних подарунків на Новий рік
21:20 08.12.2020
256

Напевно серед ваших друзів і близьких є ті, кого важко здивувати, і ви вже зламали голову, придумуючи незвичайний подарунок на Новий рік. Ось кілька ідей, які можуть допомогти в такій ситуації: вони є актуальними не тільки для зимових свят, але особливо гарні під кінець складного 2020-го.

Корисні підписки

У сучасному світі можна підписатися не тільки на періодичні видання, Netflix і музичні стримінгові сервіси, але, здається, взагалі на що завгодно. Тематична підписка може стати відмінним подарунком: наприклад, це можуть бути набори для самостійної збірки механізмів або хімічних експериментів для дітей, збірки дрібниць для дому від ремісників з різних куточків світу, предмети для художників і не тільки. Підписати друзів можна і на більш звичайні і корисні в господарстві речі на зразок кави, вина, солодощів, одягу або корисних речей для любителів бігу. Приємно ще й те, що це виходить навіть не один подарунок на свято, а ціла серія щомісячних або щоквартальних дрібниць для близької людини.

Онлайн-курси


Нова реальність накладає на всіх нас певний відбиток: багато аспектів життя переходять в онлайн, але інтереси і спрага нових знань нікуди не діваються. І якщо раніше найкращим подарунком нерідко називали книгу, то тепер з нею може конкурувати освіта, яка зараз стає доступною в будь-якій точці світу, де є інтернет. Зараз можна повчитися онлайн у кращих викладачів і майстрів своєї справи практично чого завгодно, від комп'ютерних технологій і маркетингу (широкий розкид курсів і тем можна знайти на платформі Coursera) до історії моди і мерчендайзингу (такі курси пропонує, наприклад, видання Business of Fashion), - і подарувати таку можливість теж можна.

Майстер-класи


Ще одна ідея для подарунку - дати можливість спробувати якесь нове заняття, але вже не в онлайн-режимі перед екраном ноутбука, а живцем, з повним зануренням в процес.  Заняття зі столярної справи, курси живопису,вокалу. Такий пробний урок, з одного боку, може дати початок новому захопленню і абсолютно точно розширить досвід, а з іншого - ні до чого не зобов'язує, якщо заняття раптом доведеться не до душі.

Вітання від знаменитості


Нарешті, що може бути приємніше теплих вітальних слів, особливо від людини, яку цінуєш і якою захоплюєшся? А якщо це ще й світова знаменитість? Таке теж нескладно організувати: сервіси типу Cameo пропонують зробити так, що улюблений актор, музикант, спортсмен або художник запише персоналізоване відео і привітає вашого друга зі святом. А буде це зірка серіалу або пара коргі-інфлюенсерів - тут вирішувати вам, виходячи з інтересів обдаровуваного.

 

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також