На Вінниччині пʼятьом чоловікам , які займалися незаконним придбанням і збутом наркотиків до виправної колонії, повідомлено про підозру
13:03 06.11.2023
266

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької обласної прокуратури, слідчі Головного управління Національної поліції у Вінницькій області повідомили про підозру організатору та чотирьом членам організованої групи. Про це повідомляє пресслужба Вінницької прокуратури.

Вони здійснювали незаконне придбання, перевезення, зберігання та збут наркотичних засобів до однієї з виправних колоній Вінницької області впродовж січня-квітня 2023 року. Ці особи створили нелегальний канал постачання наркотиків в установу виконання покарань, але їх діяльність була припинена правоохоронцями.

Під час обшуків у місцях проживання та відбування покарання затриманих осіб були вилучені мобільні телефони та "чорнові" записи. Відбуваються слідчі дії для встановлення всіх обставин скоєння злочинів. Якщо їх вину буде доведено судовим рішенням, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Важливо зауважити, що відповідно до Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, поки її вина не буде доведена в законному порядку та встановлена обвинувальним вироком суду.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також