В Одеській області затримано підлітка за підозрою у вбивстві 15-річної дівчини
19:04 05.02.2024
338

У поліцейському управлінні Одеської області повідомили про затримання 16-річного жителя регіону, якому висунули звинувачення у злочині проти 15-річної Мішель Піявчик. Суд призначив міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Дівчину, що зникла 21 січня і більше не виходила на зв'язок, знайшли мертвою на початку лютого.

Слідчі встановили, що обвинувачений познайомився з Мішель через месенджер Telegram і, дізнавшись про наявність у неї цінних речей, вирішив їх заволодіти, що призвело до її вбивства. Він запропонував зустрітися на Одеському вокзалі та поїхати до нього, вивівши її до покинутої будівлі, де і скоїв злочин. За попередніми даними, причиною смерті стала черепно-мозкова травма, точна причина буде встановлена після судово-медичної експертизи.

Після вбивства, переконавшись, що Мішель мертва, зловмисник вкрав її особисті речі, сховав тіло під сміттям та втік. У його будинку поліція знайшла деякі речі жертви, інші він встиг продати. Завдяки швидким діям криміналістів та використанню мобільної ДНК-лабораторії, вдалося підтвердити причетність підлітка до вбивства.

Хлопцю оголосили підозру в умисному вбивстві з корисливих мотивів, що передбачає покарання від 10 до 15 років ув'язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд погодився з клопотанням слідства і застосував до нього тримання під вартою як запобіжний захід

Автор: Павло Петрушко
Читайте також