СБУ виявила схованку зі зброєю та боєприпасами у зоні проведення ООС
13:40 15.12.2018

Співробітники Служби безпеки України залучені до операції Об’єднаних сил, реалізовуючи оперативну інформацію, виявили на Донеччині схрон з військовими засобами ураження.

Схованка була облаштована в одному з гаражів Костянтинівки, який знаходився неподалік житлових будинків, школи, поштового відділення та газорозподільного пункту. Зі схрону правоохоронці вилучили тридцять чотири реактивних двигуни до пострілів РПГ-7, двадцять два постріли до СПГ-9, дванадцять реактивних протитанкових гранат РПГ-22 та тридцять чотири кумулятивні снаряди до РПГ-7. Також оперативники спецслужби виявили дві протитанкові міни УДШ, тридцять вісім ручних осколкових гранат РГД-5 та Ф-1, три протитанкові міни ТМ-62м та п’ять запалів-ініціаторів до протитанкових мін МВЧ, дві міни МОН-90 та МОН-100, дві жимові міни, чотири артилерійські танкові снаряди ОФ-26 калібру 125 мм, майже тридцять тисяч набоїв різного  калібру, два кілограми пластиду та півтора кілограма тротилу.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Також співробітники СБУ виявили на околиці одного із селищ Мелітопольського району Запорізької області схованку з військовими засобами ураження.

Зі схрону, який був облаштований у покинутому будинку, оперативники спецслужби вилучили п’ятнадцять гранат Ф-1 та РГН, а також десять тротилових шашок з детонаторами вагою чотириста грамів кожна.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії.

За матеріалами прес-центру СБУ

Читайте також