Кращі пози для сексу під час вагітності для кожного триместру
20:55 08.04.2023
272

Почнемо з очевидного: секс під час вагітності це абсолютно нормально. Якщо в тебе немає вказівок від лікаря дотримуватись статевого спокою, немає жодного приводу відмовлятися від сексу. Більше того, багато жінок згадують свій «вагітний секс» як найкраще, що з ними відбувалося, оскільки у багатьох підвищується чутливість та оргазм настає швидше

Декілька простих порад:

  • Використовуйте лубрикант на водній основі, щоб зменшити подразнення та забезпечити комфортний вхід.
  • Можеш скористатися подушками або згорнутими рушниками, підкладаючи їх туди, куди хочеться.
  • Краще утриматися від різких та грубих експериментів, навіть якщо ти звикла до них і тобі вони подобаються. Занадто енергійні дії можуть спричинити кровотечу.
  • Якщо тобі рекомендували статевий спокій, зазвичай це означає повну відмову від оргазму, але можеш уточнити у лікаря, чи під забороною будь-який секс, чи можна займатися анальним, оральним чи мануальним сексом.

Перший триместр

Протягом першого триместру нормально, якщо ти поки що звикаєш до думки, що всередині тебе росте нова людина. Не бійся, ти не зробиш дитині боляче, якщо займатимешся сексом.

  • Місіонерська поза

Не так довго ти зможеш практикувати цю позу, так що можеш скористатися шансом. Але прислухайся до того, як ти почуваєшся під час цієї позиції. Деяких жінок нудить на спині, тому важливо вчасно зупинитись.

  • Стоячи

Положення стоячи також не виключено з меню під час першого триместру. Важливо за щось притримуватись. Обіприся на стіну або на іншу міцну підпірку, а партнера попроси підтримати тебе за талію, поки він входить ззаду. Для стимуляції клітора попроси партнера однією рукою пестити тебе спереду або притискати до тебе вібратор.

Другий триместр

У другому триместрі ти почуваєшся набагато краще, тебе вже не нудить, і, взагалі, ти начебто готова на подвиги. Не рекомендується лежати на спині після 16 тижня вагітності через вагу матки. Зате ти можеш займатися сексом у положенні збоку, зверху чи ззаду.

  • «Доггі-стайл»

Так, це ідеальна поза для другого триместру. Вона не лише зручна, а й знімає тиск із матки. Крім цього, багато жінок відчувають, що їм у такій позі набагато приємніше, ніж у будь-якій іншій.

  • «Ложечки»

Так, ви можете займатися сексом у положенні класичних "ложечок" або трохи вдосконалити його таким чином, щоб "маленька" ложечка начебто злегка лежала на "великій".

Третій триместр

Підходить будь-яка поза, яка зніме навантаження з твоєї спини: «доггі», збоку, зверху... Не забувай про масаж вульви.

  • Не поспішай усередину

Ти можеш спробувати практику чутливих дотиків, якщо в третьому триместрі тобі не дуже хочеться проникаючого сексу. Ідея в тому, щоб торкатися один одного і максимально концентруватися на відчуттях. Прислухайся до себе.

  • Цілуй і три

Ще один варіант непроникного сексу – замінити проникнення на інші сексуальні дії: масаж промежини, поцілунки, розтирання, взаємна мастурбація та, звичайно, оральний секс.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також