Кличко про День діалогу на Українському муніципальному форумі: Це – майданчик для напрацювання спільної позиції різних гілок влади щодо розвитку місцевого самоврядування
13:01 29.07.2021
262

День діалогу на XVI Українському муніципальному форумі, що відбувається в Одесі, – це майданчик для обговорення найгостріших питань та напрацювання спільної позиції щодо розвитку місцевого самоврядування. Про це мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко заявив, відкриваючи День діалогу «Сталий місцевий соціально-економічний розвиток». До діалогу з представниками місцевого самоврядування також долучився голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

“Сьогодні в нас тут – майданчик для обговорення найгостріших питань та напрацювання спільної позиції щодо розвитку місцевого самоврядування. Щодо вдосконалення законодавчої бази для розв’язання конкретних проблем територіальних громад.

Готуючись до «Дня Діалогу», Асоціація міст зібрала найбільш проблемні питання громад. Пропозиції щодо їх вирішення ми передали відповідним органам державної влади”, – підкреслив Кличко.

Він зауважив, що парламент ухвалив низку важливих законів для розвитку місцевого самоврядування. Але громадам, уряду та парламенту – всім разом – є ще над чим попрацювати. Адже багато законодавчих ініціатив іще потребують розгляду та схвалення.

“Важливою для нас є участь у цьому заході, в такому відкритому діалозі, пана Дмитра Разумкова, голови Верховної Ради України. І я дякую, що він розуміє важливість питань місцевого самоврядування. І приділив увагу спілкуванню в широкому колі представників місцевої влади. Сподіваюся, сьогоднішня розмова буде корисною для всіх. І для ефективного розв’язання найважливіших питань, які сьогодні турбують громади та їх очільників”, – наголосив Віталій Кличко.

Також голова Асоціації міст України подякував партнерам форуму – Програмі «ЮЛІД з Європою» – за сприяння у проведенні заходу та за системну підтримку місцевого самоврядування України.

XVІ Український муніципальний форум – традиційний щорічний захід Асоціації міст України, який є платформою для відкритого діалогу між місцевим самоврядуванням та центральною владою щодо розв’язання важливих питань життєдіяльності громад.

Цього року у форумі беруть участь понад 500 голів українських громад, а також іноземні гості – Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Андреас Кіфер, спеціальний уповноважений уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт і депутатка Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель.

29 липня – заключний захід форуму – День діалогу голів громад з представниками уряду та парламентарями. Виступив на його відкритті та поспілкувався з учасниками спікер українського парламенту Дмитро Разумков. Діалог присвячений подальшим крокам з реформування місцевого самоврядування, питанням бюджетного забезпечення громад, секторальним реформам та місцевому економічному розвитку.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також