Європейський Союз незабаром поставить Україні системи ППО та боєприпаси для захисту від російських атак, заявив Жозеп Борель
20:30 22.04.2024
256

Незабаром декілька країн Європейського Союзу забезпечать Україну системами протиповітряної оборони та необхідними боєприпасами для захисту від російських атак, повідомив високий представник ЄС Жозеп Борель.

Борель підкреслив, що забезпечення ефективних систем ППО та ракет-перехоплювачів є критичним для оборони, оскільки без боєприпасів системи ППО є неефективними. Він зазначив, що декілька країн вже висловили готовність підтримати німецьку ініціативу щодо зміцнення протиповітряної оборони України через більшу координацію та концентрацію зусиль.

"Наша головна мета - це забезпечення більшої кількості систем ППО та достатньої кількості боєприпасів калібру 155", - додав Боррель.

На початку весни цього року, відновлення російських повітряних атак значно знизило ефективність української протиповітряної оборони, що спонукало потребу у суттєвому поповненні арсеналу. Президент України Володимир Зеленський висловив, що для захисту країни потрібно щонайменше 25 американських систем Patriot, на що Німеччина вже відповіла, заявивши про передачу додаткових систем Patriot Україні. Важливо, що Україна також прагне отримати системи Samp-T, здатні збивати балістичні ракети.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також