російські хакери намагалися атакувати критичну інфраструктуру України, заявило Держспецзв'язку
19:32 22.04.2024
255

російські хакери, пов'язані з Головним управлінням генерального штабу ЗС РФ, намагалися здійснити кібератаки на об'єкти критичної інфраструктури України, як повідомило Держспецзв'язку.

За даними CERT-UA, урядової команди реагування на кібернадзвичайні ситуації, група хакерів Sandworm планувала атаки на приблизно 20 енергетичних, теплових і водопровідних підприємств в десяти українських областях.

Sandworm, яке асоціюється з російським військовим розвідувальним управлінням, відомим як ГРУ, відоме своєю активною та небезпечною діяльністю.

Хакери використовували методи атак на ланцюги постачання, щоб отримати первинний доступ до систем. В результаті, Sandworm планувало вивести з ладу інформаційно-комунікаційне обладнання, що могло б збільшити шкоду від весняних ракетних атак РФ на українську критичну інфраструктуру.

Ця кібератака є черговим підтвердженням використання Росією кіберзброї проти України, зазначили у Держспецзв'язку, підкреслюючи триваючу активність групи Sandworm проти українських цілей.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також