Великобританія починає підготовку українських пілотів винищувачів — ЗМІ
20:16 08.02.2023
271

Великобританія планує розпочати навчання українських пілотів на винищувачах стандартів НАТО.

«У рамках сьогоднішніх переговорів (з Володимиром Зеленським – ред.) прем’єр-міністр запропонує посилити пропозицію Великої Британії про навчання українських військових, у тому числі поширити її на пілотів винищувачів, щоб гарантувати, що Україна зможе захищати своє небо в майбутньому. Навчання забезпечить пілотам можливість керувати складними винищувачами стандартів НАТО в майбутньому», – йдеться у повідомленні британського уряду.

«Я пишаюся тим, що сьогодні ми розширимо підготовку до морської піхоти та пілотів винищувачів, гарантуючи, що Україна матиме армію, здатну захищати її інтереси в майбутньому. Це також підкреслює наше зобов’язання не просто надавати військову техніку на короткий термін, але й довгострокове зобов’язання стояти пліч-о-пліч з Україною протягом наступних років», – заявив британський прем’єр-міністр Ріші Сунак.

В уряді кажуть, що прем'єр-міністр також запропонує надати Україні можливості більшої дальності, що «порушить здатність Росії постійно націлюватися на цивільну та критично важливу інфраструктуру України та допоможе послабити тиск на передовій».

Автор: Павло Петрушко
Читайте також