Українські захисники успішно контратакували на трьох ділянках фронту
09:01 04.08.2023
330

Українські захисники просунулись на Бердянському,  Мелітопільському та Бахмутському напрямках. Ускладнює просування вперед сильне замінування території.

Сили оборони 3 серпня продовжували контрнаступальні операції на Бердянському (район кордону Запорізько-Донецької області) та Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямках. Окрім того, ЗСУ продовжують наступ на Бахмутському напрямку.

За інформацією директора Департаменту планування Головного управління Нацгвардії Микола Уршалович повідомив, що українські сили просунулися до 650 метрів углиб російської оборони на Мелітопольському напрямку.

Своєю чергою, один російський "воєнкор" заявляв, що ЗСУ просунулися в районі населеного пункту Миколаївське на заході Донецької області.

Про успіхи на Запорізькому напрямку пишуть закордонні ЗМІ. Зокрема у The Washington Post інформують, що Україна задіяла резерви 10-го армійського корпусу, щоб досягти успіху в районі Роботиного. Цей корпус має на озброєнні важку техніку західного зразка, що призвело до різкої активізації боїв.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також