Україна пропонує створення компенсаційної комісії для розгляду репарацій від росії - Міністр фінансів
15:57 16.07.2023
252

Міністр фінансів України Сергій Марченко на онлайн-зустрічі фінансового блоку G7 зазначив, що в світі відсутні ефективні механізми для оперативного розгляду справ про репарації з боку росії. З цієї причини Україна активно працює над створенням окремої компенсаційної комісії.

Міністр висловив погляд на створення унікального механізму, який включатиме компенсаційний фонд, призначений для заморожених російських активів. Цей спеціальний механізм буде базуватися на міжнародному договорі, який Україна розробить спільно з країнами, що підтримали резолюцію Генеральної Асамблеї ООН.

Марченко також підкреслив, що питання фінансування відновлення України потребує негайного вирішення. Він наголосив на необхідності досягти прогресу у фінансуванні відновлення за рахунок заморожених російських коштів, заявивши, що росія повинна відповідати за свої злочини проти України.

Зустріч фінансового блоку G7 відбулася у форматі онлайн і включала участь міністрів фінансів та голів центральних банків країн-членів G7, представників МВФ, Світового банку та Європейської комісії.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також