У першій хвилі ЗСУ отримає 120-140 західних танків - Кулеба
18:30 31.01.2023
259

Україна отримає від 120 до 140 танків у рамках "першої хвилі" поставок від коаліції з 12 країн, заявив у вівторок міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Українська армія отримає німецькі Leopard 2, англійські Challenger 2, американські M1 Abrams. Також Кулеба заявив, що Україна розраховує на отримання французьких Leclerc. Усього 12 країн є частиною "танкової коаліції". Не всі з них можна називати, оскільки деяким країнам ще потрібно пройти внутрішні процедури для схвалення передавання машин.

"Можу лише зазначити, що в першій хвилі вкладів збройні сили України отримають від 120 до 140 сучасних танків західних моделей", — заявив Кулеба.

Міністр зазначив, що це чимала кількість техніки, але Україна продовжує роботу над розширенням складу "танкової коаліції". За словами Кулеби, ця коаліція налічує наразі 12 учасників, проте ще рано називати всі країни коаліції та їхні практичні внески. "Багато хто з них ще має ухвалити формальні рішення відповідно до їхніх внутрішніх процедур", - сказав міністр, цитує "Інтерфакс-Україна".

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також