Де можуть вручити повістку військовозобов’язаному, - експерт
14:00 17.03.2023
254

На це запитання відповідь дав заступник начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки – начальник сектору комплектування Київського міського ТЦК та СП полковник Олександр Коновалов, повідомляє АрміяInform.

  • Чинне законодавство чітко не визначає, де саме це має відбуватися. А тому вручення можна робити за місцем проживання військовозобов’язаного, на вулиці, блокпостах. Основна умова — встановлення особи (якій вручається повістка. — Ред.) на основі паспорта чи посвідчення водія.  Повістку можуть вручити в будь-якому місці, де це не заборонено законодавством, зокрема в громадських місцях

Якщо вас без навичок володіння зброєю та підготовки направили на передній край, ви маєте повідомити про це на телефони гарячої лінії. Для того, щоб оперативно розібратись і вжити заходів потрібно назвати ім’я та прізвище мобілізованої особи й номер військової частини, в яку направили, та який ТЦК та СП відправив. Номери гарячої лінії Міністерства оборони: 0-800-500-410, 0-800-500-442 та 044-454-44-99 , — наголошує Олександр Коновалов.

 

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також