Польща відмовляється від відправлення військ в Україну, обираючи передачу техніки та навчання українських військових
15:03 02.03.2024
276

Польща вирішила не надсилати військовий контингент в Україну, натомість зосереджуючись на передачі військової техніки українським збройним силам.

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, цитований виданням Kresy, відреагував на ідею Франції про відправку військ, зазначивши: "Це французька пропозиція, а не ініціатива НАТО".

"Передача техніки вважається нами за краще", - підкреслив міністр, додавши, що Польща також забезпечує навчання для третини українських військовослужбовців.

"Ми чітко заявляємо нашим партнерам, що у нас немає таких планів або намірів, і НАТО також не має подібних планів", - заявив Косіняк-Камиш.

Така позиція була підтверджена президентом Польщі Анджеєм Дудою та прем'єр-міністром Дональдом Туском, які також висловилися проти пропозиції президента Франції Еммануеля Макрона про можливе введення військ НАТО в Україну.

Нагадаємо, Макрон зазначив, що НАТО розглядає можливість допомоги Україні, але відсутність консенсусу серед членів альянсу є основною перешкодою. Декілька країн НАТО, включаючи Німеччину, Чехію, Болгарію, Іспанію та Італію, виступили проти цієї ідеї, тоді як Литва, Латвія та Естонія висловили готовність розглянути таку опцію. Канада також висловила готовність надіслати військових в Україну, але лише з метою навчання українських захисників.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також