5-річний Максим успішно повернутий до батьків з окупованого Запоріжжя
19:34 16.04.2024
255

Міністерство реінтеграції сповістило про успішне повернення 5-річного Максима з окупованої території Запоріжжя до його батьків. У співпраці з громадською організацією "Українська мережа за права дитини", Мінреінтеграції допомогло повернути хлопчика на контрольовану українською владою територію. Максим вже у безпеці та невдовзі святкуватиме свій шостий день народження. Про це повідомили у Мінреінтеграції

За інформацією відомства, Максим перебував у гостях у бабусі та дідуся у Запорізькій області, коли регіон був окупований в ході повномасштабного російського вторгнення, і його батьки не змогли його забрати.

Дитина прожила два роки без батьків, оскільки з огляду на безпеку батьки не могли в'їхати на окуповану територію. Бабуся також боялася вивезти хлопця через численні російські блокпости.

Після звернення матері Максима на гарячу лінію Мінреінтеграції, Наталія Ємець та Анастасія Халіулова з проєкту "Шлях додому" розробили план та маршрут для повернення дитини.

Міністерство висловлює подяку "Українській мережі за права дитини" і всім причетним до операції. Завдяки зусиллям проєкту "Шлях додому" вже повернуто на вільну територію України 86 дітей.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також