Канада продовжила видачу віз за програмою CUAET для українців
14:39 28.03.2023
322

Уряд Канади продовжить канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки (CUAET)

22 березня 2023 року міністр імміграції, біженців та громадянства Канади Шон Фрейзер оголосив, що уряд Канади продовжить канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки (CUAET).

“Оскільки Росія продовжує своє незаконне та невиправдане вторгнення в Україну, Канада залишатиметься непохитною у своїй підтримці тих, хто був змушений тікати. Це включає допомогу людям у пошуку тимчасового безпечного притулку в Канаді та надання їм необхідної підтримки” – йдеться в повідомленні на сайті уряду Канади.

Продовження програми CUAET означає, що:

  • Українці та члени їхніх сімей зможуть до 15 липня 2023 року безкоштовно подавати документи на отримання візи CUAET. Попередньо, програма мала діяти до 31 березня 2023 року.
  • Всі, хто мають візу CUAET, матимуть можливість поїхати до Канади до 31 березня 2024 року відповідно до спеціальних заходів.
  • Власники CUAET, які вже перебувають у Канаді, матимуть можливість до 31 березня 2024 року безкоштовно продовжити або скорегувати свій тимчасовий статус за допомогою цих заходів.

Опис умов на сайті уряду Канади.

Після 15 липня 2023 року українці, які бажають приїхати до Канади з-за кордону, все ще можуть подати заяву на отримання візи чи дозволу на роботу чи навчання через існуючі програми тимчасового проживання, але вони підлягатимуть зборам і стандартним вимогам.

Читайте також