Ізраїль дозволить працевлаштуватися українцям, що перебувають у країні через вторгнення РФ
11:00 12.04.2022
260

Україна отримала позитивну відповідь ізраїльської сторони щодо надання дозволів на працевлаштування для українців, які перебувають в Ізраїлі через повномасштабне вторгнення Росії на територію України. Про це повідомила пресслужба Посольства України в Державі Ізраїль у Facebook.

Дозвіл для роботи зможуть отримати українці, що приїхали до Ізраїлю напередодні повномасштабного вторгнення РФ і були змушені залишитися, а також ті, хто прибув до країни після 23 лютого.

Ці категорії громадян зможуть отримати й базове соціальне страхування.

Крім цього, Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю дало Україні згоду на видачу дозволів на в’їзд сім’ям українців, які легально знаходяться в Ізраїлі по робочих візах.

У пресслужбі також додали, що "посольство надалі не згодне із принципом застосування квот та будь яких інших обмежень на в'їзд до Ізраїлю українців, переважно жінок та дітей, на запрошення друзів-громадян Ізраїлю, які готові надати українцям прихисток від жахів російської агресії".

Раніше Міністерство економіки України запустило в Telegram чат-бот, мета якого – допомогти знайти відповіді на найбільш поширені питання щодо трудових відносин в умовах воєнного стану.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також