Іран заявив про зіткнення прикордонників із талібами
21:06 01.08.2022
261

За інформацією іранських ЗМІ, сили “Талібану” спробували підняти свій прапор "у районі, який не є територією Афганістану”.

У неділю, 31 липня, на кордоні між Афганістаном та Іраном відбулися сутички між талібами та іранськими силами безпеки.

Про це повідомляє Reuters.

Офіційне інформаційне агентство IRNA цитує Мейсама Баразанду, губернатора прикордонного району Хірманд на сході Ірану, який заявив, що інцидент розслідується. Він не повідомив подробиць про зіткнення та не повідомив про постраждалих.

Напівофіційне іранське інформаційне агентство Tasnim, близьке до Революційної гвардії Ірану, повідомило, що таліби відкрили вогонь по будинках на східній околиці округу, в районі Шокалак, через кордон із афганською провінцією Німруз.

У повідомленні також йдеться, що сили талібів намагалися підняти прапор талібів у районі, що не входить до території Афганістану.

За словами талібів, у результаті сутичок загинула одна людина з афганської сторони.

“У нас один загиблий і один поранений. Причина зіткнень поки не зрозуміла", - сказав Бахрам Хакмаль, речник поліції південної провінції Німрозе в Афганістані.

Пізніше Tasnim процитувала Маджіда Мірахмаді, заступника міністра внутрішніх справ країни, який сказав, що таліби першими відкрили вогонь по іранських охоронцях, змушуючи їх відкривати вогонь у відповідь, поки перестрілка не припинилася, коли іранські охоронці взяли ситуацію під контроль.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також