У США відбудеться перший в історії «Веганський тиждень моди»
17:20 09.01.2019

У місті Лос-Анджелес у США з 1 по 4 лютого вперше в історії відбудеться «Веганський тиждень моди».

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті заходу, пише Громадське Радіо.

У рамках модного тижня представлять бренди, що не використовують продукти тваринного походження під час створення одягу. Окрім традиційних показів, глядачам будуть доступні маркет з веганскою їжею, одягом та cruelty-free-косметикою (косметика вільна від насильства, — йдеться про косметику та продукти для краси, що не тестувалися на тваринах, а також не мають у складі інгредієнтів тваринного походження).

«Я хочу надати імпульсу обговоренням всередині індустрії, пояснювати та проводити паралелі між нашими найважливішими цінностями — повагою до людського життя, прав тварин і навколишнього середовища», — зазначила засновниця тижня моди, зоозахисниця Еммануель Ріенда.

У розділі «дизайнери» на офіційному сайті поки не має інформації, проте майже точно у тижні моди братимуть учать бренди Стелла Маккартні та Вів’єн Вествуд, відомі своїми еко-відповідальними поглядами та філософією.

Веганство передбачає відмову від продуктів харчування тваринного походження, зокрема молока та яєць. Філософія руху передбачає також відмову від косметики, що містить тваринні інгредієнти, одяг з матеріалів, у виробництві яких використовують тварин тощо.

Читайте також